В редакцията на Plovdiv24.bg всеки ден получаваме сигнали за положението в градския

...
</TD
>В редакцията на Plovdiv24.bg всеки ден получаваме сигнали за положението в градския
Коментари Харесай

Пловдивчани припадат в градския транспорт: Стоиш прав и умираш в буквалния смисъл

В редакцията на  Plovdiv24.bg  всеки ден получаваме сигнали за ситуацията в градския превоз и неработещите климатици при над 40-градусова горещина на открито. Пловдивчани са в действителност доста изнервени и се надяват някой да чуе гласа и жалбите им. Публикуваме няколко от техните сигнали, които са повече от красноречиви в обстановката:

Здравейте,

Моля, да публикувате актуалното писмо. Около 17.10 часа, линия 36, пътуваща в посока " Кючука ", от стадион " Христо Ботев ". Автобусът е вид щъркел - дребен, цялостен с връщащи се служащи, сред които и аз вътре. Климатик НЯМА! Въздух липсва. Стоиш прав и умираш в дословния смисъл. Потта се стичаше по челата на хората, сред които и възрастни. До мен младо момиче, дружно с друга жена, евентуално колежки обсъждаха работния ден. Бях се загледала на някъде и внезапно чух тропот, хората започнаха да се притичват на помощ, да носят вода и кола. Оказа се, че момичето припадна. Прилоша й. Слабо, високо момиче, без забележими черти на заболяване.

Питам аз - кой позволява щъркели по линия 36 да се движат в час пик, когато същата линия прибира работещите. И по какъв начин е възможно без изстудяване да прави активност този рейс.

Моля да се обърнете вие като медия към виновните лица по тази линия, в това число и към кмета по превоз, с цел да дадат по този начин неотложния отговор на заложения въпрос!

Благодаря авансово.

Ето различен наш четец какво споделя:

В 10.00 часа се качих от централна гара в градски превоз 20 регистрационен номер СВ6554ТХ, който употребявам непрекъснато, с цел да отида на работа време.

След като се качих в рейс N 20, имаше доста хора, от които 70% бяха възрастни хора, а аз съм на 31 год. Защо споделям това ли? Защото на открито беше 35 градуса, а в рейсът най-малко 40-41 градуса никакъв климатик не беше пуснат, единствено стъклата които са очевидно мода в градския превоз на Пловдив са отворени, както и вратата за пасажери, че да влезе въздух.

Невъзможно е такова пътешестване, тези остарели хора бяха като в сериал с ветрила все едно са на море, изнервено е ситуацията при такова пътешестване. Уж има органи, които наблюдават за нередности, очевидно наблюдават единствено кой си е купил билет и последно ще кажа - Пловдив европейска столица на културата.

Ето още един:

Докога няма да има градски превоз в Пловдив?! Докога ще поносим тази извратения в така наречен " градски превоз " Пловдив?! Превърнаха ни в провинция! Нормално ли е да чакаш линия 37 - 1 час  +...

Всички други линии минават по 2 и 3 пъти за това време! Европейска столица на куково лято! Нормално е, откакто плащаме налози и всичко, да имаме градски превоз, само че уви за Пловдив той е единствено мираж...

Целия град е пленник на 3 превозвачески компании и никак не ги е еня! Мръсно, неработещи климатици, карат те като чувал с картофи или с 80/100 през града до момента в който утрепят някой! Не стопират на спирки. Градският превоз за таксиметровите компании ли работи? Защото след 8 да чакаш рейс си е знамение, след 21 да не приказваме. Ще ги стигнем европейците, но различен път...

Ето и трети:

Здравейте,

Днес следобяд се возих на рейс на градския превоз в Пловдив - 20.  Почти предстоящо, за жалост, климатикът не беше пуснат и вътре в рейса беше извънредно горещо. Чух другите пасажери да разясняват, че водачът отхвърля в рейса изобщо да има климатик, което надали е истина.

Чудя се с изключение на в рекордно горещо лято по кое време се чака изобщо да пускат климатиците в пловдивския градски превоз? Но да кажем, че това е картинка, с която сме привикнали, въпреки да не дава отговор по никакъв метод на стандартите за европейски градски превоз в 21-ви век.

По-фрапантното обаче беше, че когато излязох да фотографирам рейса, с цел да подам сигнал, видях, че е със софийска регистрация. Това към този момент, коства ми се, е прекомерно.

Искам да употребявам медиите, с цел да попитам общината обществено:

Редно ли е рейс на градския превоз в град Пловдив да е с регистрация в София? 

За него най-вероятно се заплаща налог МПС в София, въпреки че се движи по пловдивските улици всеки ден. Едва ли това е единственият подобен случай - щом има един, несъмнено има и други. 

Градът ни стана в последно време легендарен с хилядите коли с регистрация в други области. И общината твърди, че се пробва да се оправи с непрекъснато увеличаващия се брой такива. Но щом общината не може да изисква даже от превозвачите, на които заплаща многомилионни дотации, да записват рейсовете си в Пловдив - то какво остава за елементарните хора?

Кога най-сетне Пловдив ще има първокласен градски превоз, а освен голи обещания?

Сигналите на пловдивчани дали по телефона, или на имейл не стопират, надяваме се след нашата обява градските управляващи да се заемат по-сериозно по въпроса, тъй като ние няма да спрем да даваме думата на жителите на Пловдив за проблемите, които ги касаят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР